Monday, November 10, 2008

Vecka 1: soppor, shakes & bars

Sopporna är inte särskilt goda. Tänkte inte en sekund på att de kunde vara o-goda så jag köpte kaxigt både tomat- och purjosopporna och brydde mig knappt om att ta emot provpåsarna på choklad- och vaniljshake.

Först provade jag tomatsoppan. Blandade pulvret i 2,5dl kokhett vatten och det blev en stabbig rödbeige gegga i skålen. Stort misstag men jag bet ihop och åt med sked men det var svårt att få i mig allt eftersom jag tyckte att den var så fruktansvärt salt. (Sen är det lite skumt att äta soppa med mineraler som grusar lite även om det verkligen inte är mycket. Men tänkte på att jag har druckit betydligt mycket skummare och mer illasmakande saker förut och då gick det lättare ner.)

Nästa försök blev purjosoppan. Samma sak med kokt vatten i skålen men med purjosoppan misslyckades jag med att röra ut pulvret ordentligt. Resultatet blev en gulbeige stabbig gegga med klumpar, men inte lika salt som tomatsoppan. Smaken är märklig. Vet inte varför den kallas purjo-& potatis. Det är snarare purjo-& fejkbacon.

Dag två provade jag en vaniljshake istället för soppa och även om jag tycker att vaniljen är onödigt söt så var den verkligen OK. Även chokladshaken var god och kändes mindre söt. Nu ångrade jag att jag köpt soppor istället för shakes. I natt drömde jag till och med att jag hittade en sajt där man kunde byta itrim-saker...

Igår hade jag inget val så jag provade tomatsoppan igen. Det gick mycket bättre när jag vispade ut pulvret i kallt vatten, värmde lite på spisen och kryddade med oregano och svartpeppar. Jag drack ur kopp istället för att äta med sked och även om det inte är en gourmetupplevelse så gick det fort och lätt att få i mig den. Tror att det är samma sak med purjosoppan dvs att den blir drickbar om man vispar pulvret i kallt vatten och sen värmer.

Jag testade även en vaniljbar men det var inte riktigt min grej. Min dotter fick också en då hon blev panikhungrig i helgen och hennes omdöme var att den smakade lite konstigt, men hon fick energi så den var ju bra att ha med. Igår hade de fått in den som smakar choklad så jag köpte två för att prova. Det är onekligen smidigt att ta med när jag är ute. Ser fram emot att prova jordgubbsshaken också. Brukar inte gilla just jordgubbssaker eftersom det inte alls smakar jordgubb, men det är helt värt att prova eftersom vi snackar om 10 veckor.

Imorse när jag skulle tänka ut vad jag skulle äta till frukost ville jag hellre dricka en shake. Dels för att jag tycker att de är goda, men framför allt för att det är så lätt att slippa fundera. Men det blev en citrussallad med hallon och två ägg.

Oh, jag är så tacksam att jag kom ur sängen imorse! Efter gårdagens första pulspass så förväntade jag mig att jag skulle vara helt knäckt med träningsvärk, men det känns nästan ingenting. När jag spänner musklerna så känner jag att de är lite småömma men det är helt fantastiskt att jag inte känner mer. Min arbetspuls, som jag bara lyckades mäta en gång under passet, låg på 197. Tog i och för sig i ordentligt och orkade nästan alla tre varven i hög fart. Roligt och jobbigt. Kan absolut tänka mig att ta mig dit 3ggr/v snart. Börjar med två den här veckan.

2 comments:

  1. Härligt att läsa ditt inlägg!!!

    Jag köpte en påse av varje för att då snabbt inse att vaniljshaken, vanlijbaren och purjosoppan gick fet-bort! Tomatsoppan ska jag ge en chans till- nån dag. Håller med om att de är obehagligt grusiga!!! Ryser av obehag! Sen tycker jag att produkterna luktar nåt konstigt så nu håller jag för näsan och det går så mycket bättre!
    Ett tips som jag precis kommit på är att jag shakar min choklad, låter den vila i ca 5 minuter- då är den mycket godare!
    Jordgubben är ok men så inåt h-vete SÖT! Varför gör dom dem så söt, det är inte chokladen iallafall...
    Läste ett tips om att tillsätta 0.5 msk kanel i choklad shaken så det ska jag testa om jag kommer ihåg!

    Lycka till! Vem vet, du kanske får starta byta-Itrim varor-sajt :0) ( Kan dom inte köpa tillbaka dom då? Lite schysst och smidig får dom väl ändå vara, eller?

    ReplyDelete
  2. Oh, kanel låter som ett bra tillägg i chokladen. Kaffepulver var OK i vaniljen, men jag gillar den faktiskt som den är. (Är en vaniljgalning). Jordgubben passar inte mig alls, men jag förstår att det är många som föredrar den.

    Håller absolut med om att både vaniljen och jordgubben är onödigt söta. Jag är ingen godisgris och sötar aldrig extra annars heller.

    Jag har frågat fint och förklarat dilemmat med mitt felköp. Så någon form av byteshandel kommer de att gå med på. :)

    ReplyDelete